tirsdag 27. april 2010

DE forsvarer dem

South Park-skaperne Matt Stone og Trey Parker har blitt truet av en en muslimsk gruppe (I NEW YORK!) for å ha laget to South Park-episoder hvor man tilsynelatende ser Muhammed. Tilsynelatende, fordi man egentlig ALDRI ser Muhammed, fordi han er hele tiden dekket av en stor sensurert-blokk. Likevel var dette nok til å tirre radikale muslimer som vil begrense ytringsfriheten.

Og ett av hovedbudskapene som kommer frem veldig tidlig i episodene, er at Muhammed tidligere har vært på South Park, uten at noen brydde seg nevnverdig da Muhammed kjempet sammen med "Super best friends"


Hva skjer så når muslimer truer og ønsker å begrense ytringsfriheten? Gjør de andre serieskaperne som norske aviser gjorde i den norske muhammed-striden?

Absolutt ikke. I Norge tok man nærmest avstand fra avisen Magazinet og som først hadde trykket muhammed-karikaturene, mens man nå i USA ser store serieprogrammer står sammen og forsvarer South Park. The Simpsons hadde følgende tavle-scene med i deres forrige episode hvor de gir ett klart signal om deres (nesten) støtte:


Samtidig har Jon Stewart fra "Today Show følgende kommentar som bør ses:

The Daily Show With Jon StewartMon - Thurs 11p / 10c
South Park Death Threats
www.thedailyshow.com
Daily Show Full EpisodesPolitical HumorTea Party

2 kommentarer:

Nyx sa...

Ja dem som juger og påstår at islam ikke er fredens religon, drep ham!

I virkeligheten står vi her overfor en morderisk politisk ideologi. Vi ser uansvarlige imamer spre barbarei ved å oppildne tilhengerne til massehysteri.

Og på Memri TVen, enslags fjerde statsmakts-stasjon som overvåker arabiske kringkastinstasjoner, kan man stadig ser denslag og verre. Det er en rekke politiske og religiøse ledere som sprer jødehat og oppfordrer til folkemord!

damer sa...

Veldig bra innlegg som får en tommel av meg!