tirsdag 20. oktober 2009

Fylkessamferdselsministere

Rogalendingen Magnhild Meltveit Kleppa har gått fra Kommunaldepartementet og over til samferdselsdepartementet. Det er et internt bytte mellom partilederen i Senterpartiet fra Sogn og Fjordane og Kleppa.
Nyheten om at at samferdselsministeren fremover kommer fra Rogaland fikk representanter fra fylkestinget i Rogaland til å (sitat:) klappe og juble.

- "Klart det betyr noe at hun er fra Rogaland. Det vet sogningene mye om. Kleppa kjenner jo de store utfordringene vi har her."

Jeg er fullstendig enig i at Rogaland har veldig store utfordringer og at vi er blitt neglisjert i altfor lang tid. Det er pga. statens manglende vilje til å bygge infrastruktur at Rogaland i så stor grad har bompenger. Vi har ikke tid til å vente på staten og ordner oss derfor selv.
Problemet her er at politikere fra regjeringspartiene glatt innrømmer at samferdselsministeren tidligere har belønnet sitt eget fylke i stor grad, og de har en like stor forventning om at det skal fortsette nå. Tenk om vi hadde hatt en samferdselsminister som ikke ville vært mest opptatt av broer og tunneler i hjemfylket, men et sammenhengende infrastrukturnett for hele landet?

Ingen kommentarer: