torsdag 17. september 2009

Min drømmeregjering

Inspirert av sentralstyremedlem Petter Kvinge Tvedts drømmeregjering vil jeg også lage min drømmeregjering.

Mitt utgangspunkt må selvfølgelig forholde seg til grunnloven:

§ 12.
Kongen vælger selv et Raad af stemmeberettigede norske Borgere. Dette Raad skal bestaa af en Statsminister og i det mindste syv andre Medlemmer.
Af Statsraadets Medlemmer skulle over det halve Antal bekjende sig til Statens offentlige Religion.


Vi må altså ha en statsminister og MINST syv andre medlemmer.

Statsminister: Siv Jensen.

Når Elin Ørjasæter konstanterer at Siv Jensen er skikkelig ideologisk så må det telle for noe. Siv Jensen har gjennom denne stortingsperioden og gjennom en knalltøff valgkamp vist at hun kan lede partiet fremover og stå imot enhver storm.
Disse lederegenskapene vil også være svært nyttige når de store endringene skal gjøres i Norge.

Utenriksminister: Arne Hjeltnes.

En regjering trenger ikke utgå fra partigruppene. Folk flest forbinder Hjeltnes med "Gutta på tur", men hans kompetanse strekker seg lenger. Gjennom valgkampen skrev han flere gode artikler hos minerva og jeg likte særlig en kalt Kva med den utanlandske modellen?

En hovedårsak for at jeg ønsker Hjeltnes i rollen som utenriksminister er fordi han er utpreget opptatt av norsk eksport, vil arbeide for mer frihandel og er kjent med hvordan verden fungerer.. I tillegg er det alltid et pluss å ha en folkelig utenriksminister.

Finansminister: Tor Mikkel Wara.

Igjen henter vi inn erfaring utenifra. Wara var leder i FpU og aktiv i FrP på den tiden hvor liberalismen var FrPs tydeligste kjennetegn. Det var dette som også fikk han kastet ut av partiet. Gjennom denne valgkampen har han derimot vært Siv Jensen og Geir Mos nærmeste medarbeider og hans erfaringer innenfor consulting og ledelse vil bli nyttig i å håndtere finansbyråkrater.

Handels- og næringsminister: Ketil Solvik Olsen.

Vi fortsetter å toppe laget med den kunnskapsrike og respekterte Solvik-Olsen. Denne Handels- og næringsministeren får ansvar for at all næring og handelsvirksomhet. Næringsministerens jobb vil være å sikre at det finnes gode og forsvarlige rammer å arbeide og investere innenfor, noe som f.eks vil innebære at Solvik-Olsen også ivaretar norsk næringslivs miljørammer.

Ketil har vært FrPs energi- og miljøpolitiske talsmann og ble tilogmed nevnt av Erna som mulig statsråd i en FrP/H-regjering.

Utdanningsminister: Kristin Clemet.

Denne statsråden er spesiell av flere grunner. Både fordi jeg virkelig likte det store reformarbeidet Clemet iverksatte da hun satt som utdanningsminister tidligere, men hun er også klart kvalifisert til å ta på seg jobben for å føre Norge inn i kunnskapssamfunnet.

Det er også et sjakktrekk å hente inn en statsråd som har (hatt) partitilknytning til Høyre. Clemet leder idag tankesmien Civita som har skolert liberale og konservative sjeler.
(som et siste PS: Hun er også gift med den ideologiske Michael Tetzchner)

Sikkerhetsminister: Christian Tybring-Gjedde.

Tybring-Gjedde har tidligere vært ansatt i forsvarsdepartementet og har sin utdannelse fra USA. Den nye sikkerhetsministerens oppgave vil være å beskytte borgerne fra indre og ytre fiender. Rettstaten med domstol, politimakt og forsvar faller inn under sikkerhetsministeren.

Struktur- og investeringsminister: Per Sandberg.

Denne ministerposten har ansvar for den samlede offentlige infrastruktur og eiendom. Dette inkluderer også kommunene og drift av disse. Per Sandberg har arbeidet opp mot begge disse fagfeltene på Stortinget og er rette mannen til å iverksette oppbyggingen av norsk infrastruktur og samtidig gjøre kommunestrukturen slankere og mer effektiv.

Fremtidsminister: Per Arne Olsen.

Fremtidsminister høres veldig newspeak ut, men skal ha ansvaret for å tilrettelage og samordne fremtidens stat. Per Arne Olsen ville fått oppgaven i å avvikle statlige oppgaver som burde høre til den private sfære.
Fremtidsministeren har mulighet sammen med statsministeren å utpeke oppgaver som hvert år skal overføres tilbake til det private som f.eks pensjon, helse, kultur osv.

Dette vil bety at alle som savner eventuelle oppgaver kan sikkert finne dem på listen til fremtidsministeren.

1 kommentar:

Olve Hagen Wold sa...

Hva med Kristin Clemet som Sosialminister? Det hadde vært noe!