onsdag 9. september 2009

FrP er størst i skolevalgene!

Etter at skolevalgene ble avsluttet skjedde det noe merkelig. Både Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet mente de hadde vunnet skolevalget. Burde det ikke være veldig opplagt hvem som vinner et valg?

Sannheten er at Norge har et udemokratisk valgsystem som favoriserer stemmer fra store arealrike fylker, noe jeg også skrev om hos Minerva. Dette systemet førte denne gangen til at FrP ble det største partiet selv om vi fikk 0,1% mindre stemmer enn AP.
FrP ville fått 45 mandater på Stortinget og Arbeiderpartiet ville bare fått 42 mandater med bare 0,1% forskjell.

Noe lignende skjedde også ved valget i 2005 da den Rødgrønne regjeringen fikk flertall på Stortinget med et mindretall av velgerne i ryggen! Denne gangen fikk de altså smake sin egen medisin.

Jeg håper at skolevalget har fått "noen" i særlig Arbeiderpartiet til å innse at vi har et udemokratisk valgsystem som prioriterer vidde, fjell og land mer en mennesker. Kanskje får vi et grunnlovsforslag om et mer rettferdig valgsystem i neste periode? Jeg håper så.

2 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=fGevcUOV9TM

Skittent spill av Ap og Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Truls Wickholm! Han burde skamme seg. Oppfører han seg sånn på stortinget også? Sykt.

Anonym sa...

Jeg syns Aina Stenersen og Himanshu Gulati fra Fremskrittspartiet er tøffe folk. Maken til frekt fra Ap her http://www.youtube.com/watch?v=fGevcUOV9TM