torsdag 27. august 2009

Norsk arbeidsmoral

Kristin Clemet slenger idag inn en "brannfakkel" i norsk arbeidslivdebatt. Hun baserer seg på et nytt notat fra tankesmien Civita. Blant annet er det et problem at mange misbruker systemet ved at de er "uføre" men jobber svart ved siden av. De er arbeidslivets skurker.

Jeg mener at alle burde arbeide "svart" ved at ingen skulle måtte betale skatt.
Men jeg er sterkt imot at noen skal motta ytelser fra staten når de tydeligvis er arbeidsføre!

Det er trist at dagens pensjonsordninger på mange måter presser eldre ut av arbeidslivet fordi de vil miste pensjonspengene sine som staten har TVUNGET dem til å spare. Grovt tyveri altså.
Det er også en uheldig side med pensjonssystemet at det etableres en norm om at en gang mellom alderen 62-69 bør alle slutte å arbeide og heller gå hjem og stirre i veggen.

Det ville ikke denne ekte helten!
92 år gamle Arne Storlien styrer som butikksjef i Vågå og har arbeidet der i 72 år. Han er helt klar i hodet og står grytidlig opp hver dag for å sikre kundene en flott butikk. Hvordan har han holdt seg i så god form?
En studie viser at arbeid forebygger demens. Arbeid holder nemlig hjernen i form med aktivitet og stadige utfordringer til problemløsning. Derfor er det viktig å få endret et system som sier:

"Nå trengs du ikke mer. Slapp av, la oss gjøre alt. Tenk ikke mer."

Min egen oldefar sørget for å holde regnskapene i orden i min farfars butikk. Helt til han gikk bort arbeidet han sålenge han kunne og var helt frisk til det siste. Den beste seniorpolitikken er å holde eldre i sitt arbeid lengs mulig.
Dette har FrP skjønt og vil fjerne de urettferdige aldersgrensene som tvinger eldre ut av arbeidslivet mot deres vilje.

Avslutningsvis hørt fra USA:
"WORK HARDER - millions on welfare depending on you!"

2 kommentarer:

Ida Marie sa...

Utrolig bra skrevet! Flink du!

Anonym sa...

Godt skrevet,viser at der er unge som også har en god arbeidsmoral