tirsdag 14. juli 2009

Rovdyr er skadedyr

Både Elin Ørjasæter og professor Rognvaldur Hannesson har skrevet innlegg med samme konklusjon. Bjørnen har ingenting å gjøre i Norge!
For min egen del kan jeg legge til at ville rovdyr generellt ikke er annet enn skadedyr og bør være fritt vilt.

Over hele Norge finnes det redde mennesker som frykter rovdyr. Ungener får ikke gå ut å leke uten voksne og innbyggerne i Nord-Norge, Trøndelag og Hedmark (og Oppland og Telemark hvor bjørnen streifer innom) som driver med dyrehold vet aldri når de vil finne sau, hund, kyr eller andre dyr oppspist.
Disse menneskene må idag bare finne seg i at mennesker som aldri møter rovdyr har vedtatt at de skal ha farlige og ville skadedyr som nabo.


Noen vil påpeke at alle dyr har en egenverdi.
Egenverdi er et ord som snarest bør forkastes på historiens søppelfylling.
Protagoras sa at "mennesket er alle tings målestokk". Ingenting har en egenverdi alene. Alt som har en verdi har denne gitt at det er verdsatt av ett eller flere mennesker.

Det som er verdifullt er det som har nytte for mennesket, enten til nytte eller pur glede. Bjørn, ulv, jerv og andre skadedyr er ikke til nytte for mennesket og bør derfor fritt kunne fjernes og avlives.
Dersom noen mennesker verdsetter disse rovdyrene og mener disse er verdifulle, så står disse menneskene fritt til enten alene, eller sammen med andre mennesker å betale for et landområde hvor disse rovdyrene kan bo og leve.

Et klassisk og "gammalt" argument er:
"Sett ut 10 bjørner på Karl Johan, og så skal vi se hvor mange som ønsker bjørn i sitt nærområde".
Jeg aner resultatet...

5 kommentarer:

Anonym sa...

og asfalter hele norge så vi slipper flått. godt tenkt.

Johan Lund Furunes sa...

Vi jobber med saken, etter valget skal det lukte asfalt i hele landet :D

Kyle sa...

Anonym: Hehe ;)Den som tier samtykker

Olve Hagen Wold sa...

I'll keep the bears ;)

bjørn kristensen sa...

skuddpremie på alle dere som går inn for utrydde ulv,gaupe.jerv,bjørn...tror dere at dere lever evig,at det ikke kommer noen etter dere...idioter