onsdag 3. juni 2009

Rytman og gull!Stortingsrepresentant Jørund Rytman fra Fremskrittspartiet har idag oppslag i finansavisen (bare papir) hvor han tar til orde for å fjerne momsen på gullbarrer.
(Det skal selvfølgelig nevnes at Rytman støttet Ron Paul under valgkampen 2008)

Dette er å fjerne skatt på gull er å fjerne skatt på ekte penger. Det er gull man investerer i når det er utrygge finanstider. Det er gull man vet har en evig verdi, slik det har hatt i over 6000 år.

Alle som liker monetær politikk bør merke seg at dersom FrP får gjennomslag for å fjerne moms på gull, så er det bare et par inngrodde paragrafer igjen som står i veien for å sikre fri konkurranse på penger(!)

"Nei, jeg vil ikke ha de statsproduserte papirlappene dine. Jeg vil helst ha betalt med SR-banks gullvekslingsdyktige sedler."

2 kommentarer:

Olve Hagen Wold sa...

Å fjerne moms på gullbarrer vil gjøre det mulig å lagre verdiene sine i gull, men det er nok et ganske langt stykke igjen før gull kan brukes som penger.

Onar Åm sa...

Å fjerne moms på gull er et viktig steg i riktig retning. De paragrafene du nevner som forbyr gull som penger vil også hjelpe kraftig, men i tillegg til å fjerne moms på gull må man fjerne skatt på "valutagevinst" på gull også. I dag betaler man 28% skatt på slik "gevinst" som i realiteten er tap av verdi på papirpenger. Først når alle disse tingene er på plass, samt at regulering på bankvirksomhet fjernes har vi frie penger og et fullverdig alternativ til dagens fiatpenger.