mandag 6. april 2009

Døm ikke boka på omslaget

Alle bibliotekarer, lærere og lesehester vil fortelle deg at du aldri må dømme boka på omslaget. Det er innholdet som er viktig, ikke hvordan boka ser ut.
De samme reglene gjelder tydeligvis ikke for sammensetningen til Stortinget og LO-kongressen. Istedenfor å snakke om hva som skal bli innholdet på Stortinget og LO, altså politikken som disse forsamlingene skal skape, så snakker medier og folk om hvordan forsamlingene ser ut.

"Blendahvit Storting"

"Blendahvit LO-kongress"

Ærlig talt.
Fokus på politikken heller!
Kvinner har sakte men sikkert kommet inn i politikken etter de fikk stemmerett, og mennesker med innvandringsbakgrunn vil sakte men sikkert komme inn i politikken. Det er ikke mer enn 40 år siden vi så smått begynte å få innvandrere fra fjerne strøk til Norge.

Mennesker med innvandringsbakgrunn har ingen direkte inngang til Stortinget pga. de er ca 10% av befolkningen. Vi stemmer ikke på gruppe-partier i Norge, vi stemmer på politiske partier.

Norges neste statsminister er en kvinne.
Hun blir statsminister fra et parti uten kvotering.
Tenk om man tidligere hadde kalt Stortinget for et østrogenfritt Storting, er det derfor kvinnene gikk inn i politikken? For å tilføre et stoff?
Likevel ber vi innvandrere om å tilføre flere pigmenter til Stortinget og LO-kongressen.

5 kommentarer:

LordMarius sa...

Jeg kan ikke helt se for meg hvordan en kommunist fra Iran islamist fra Somalia skal kunne representere en islamist fra Somalia, men siden de begge er brune mener tydeligvis venstresia og den "antirasistiske" at de er helt like og del av homogene samme gruppe. At det går an å bli mer rasistisk enn det er vanskelig å se for seg.

Hvis man vil at brune mennesker skal ses på som individer må man SLUTTE å insistere på at de i første rekker er medlem av grupper som "minoritet", "innvandrer" osv.

En kunne håpe at en mann som Mazyar Keshvari kunne få lov til å bli hørt snart.

Kyle sa...

Mazyay blir jo ofte hørt, men nettopp fordi han har en "medfødt" troverdighet innenfor integreringsspørsmål så er det der han er interessant for media.
Tåpelig av media?
Muligens

Anonym sa...

det er kanskje veldig få skokremfarvet folk som jobber
(Hvis vi er blendahvite)

LordMarius sa...

Med det Mazyar-bli-hørt-greiene mente jeg hans jevnlige oppfordringer til å se på selv brune mennesker som individer og ikke først og fremst som medlemmer av grupper som "minoriteter" og denslags. Akkurat det har ikke bitt hos intelligentsiaen uansett hvor mange ganger han har vært i mediene ;)

Olve Hagen Wold sa...

Minner om at Høyre hadde første kvinne, første innvandrer og første åpne homofile på tinget, og vi har aldri brydd oss om kvotering.