torsdag 19. mars 2009

Restskatt? Please save me...


Restskatt - Nå venter jeg på dommen hjemmefra om jeg skal betale RESTSKATT.

Uansett beløp jeg må betale i restskatt vil gjøre det relativt vanskelig for meg fremover. Faktisk så kan man begynne å lure hvordan man skal kunne planlegge finansiellt når man plutselig får en kjemperegning på døra.

Her er et par ideer til nye skattesystemer som fortsatt stjeler innbyggernes penger på, men iallefall på en måte som gjør det enklere for borgerne å vite hvordan deres økonomiske hverdag blir:

- Koppskatt - Alle borgere betaler EN fast sum hvert år for å dekke inn statens inntekter. Dersom alle vet at ved årets slutt skal man ha betalt et visst beløp så går det an å planlegge sin økonomiske hverdag gjennom sparing og investering uten å være redd for å få en skattesmell.

- Flat skatt - Alle borgere betaler en fast PROSENTANDEL av sin inntekt for å dekke inn statens inntekter. De som tjener mer, vil betale mer og man vil fortsatt vite hvor mye av sin inntekt som forsvinner i statens lommer hvert år.

- Gi tilbake, ikke ta tilbake - Dersom man ikke endrer dagens økonomiske system, så kan man iallefall endre praksis med restskatt og for mye betalt skatt. Staten skal være PLIKTIG til å betale tilbake for mye betalt skatt, men dersom staten gjør feil i sine beregninger, så skal man ikke kunne kreve inn restskatt.

1 kommentar:

Olve Hagen Wold sa...

Flat skatt MED høyt bunnfradrag;)