lørdag 28. mars 2009

Utviklingens ødeleggere


Earth hour
For godt over 200 år siden døde det fortsatt mennesker i Norge som følge av klimavariasjoner. Strenge vintre, tørre somre og våte høster var nok til å gjøre livet hardt og vanskelig nok for nordmenn rundt om i landet.
For godt over 200 år siden ble den første lyspæren produsert og er idag et symbol på ideer, fremgang og utvikling. Lyset og varmen som lyspæren gir kommer fra den elektriske kraften som mennesket har lært å temme. Kraften som gjør at ingen menneker frykter klimaet i Norge lenger. Vi er forberedt. Vi har utviklet oss over de naturlige årstidene og bare naturlige katastrofer er idag til skade for nordmenn.
Men også her har mennesket en ufattelig evne til å vinne over naturen. Vi har vulkanvarslere, tornadovarslere, og vi bygger skyskrapere som kan komme nær uskadet fra jordskjelv.
Vi er naturens herrer, fordi vi har kunnskap!
Så har venstresiden tydeligvis fått med seg store deler av verden til å slukke symbolet på ideer, fremgang og utvikling. Over hele verden mørklegges nå store byer og hjem som en symbolsk handling.
En symbolsk handling på hva? At vi ønsker oss tilbake til en tid hvor mennesket frøs ihjel? En tid hvor vi ikke hadde teknologien til å sikre gode avlinger til hele folket?
Gaiaistene er menneskets ødeleggere, og sannelig har de klart å skru av menneskelyset Om enn bare for en time for denne gang....

1 kommentar:

Fredrik sa...

Vi tente alle lys den dagen, åpne gardiner og full rulle.