tirsdag 27. januar 2009

Spillgevinst, Hurra!

Dagbladet kan fortelle om Nils Ole som vant 9,9 millioner kroner på nettautomat!
Gratulerer Nils Ole!

Men i god norsk sosialdemokratisk stil, så vil staten ha en del av disse pengene. Nils Ole må antageligvis ut med 28% av gevinsten sin.

Hvorfor skal Nils Ole betale skatt av spillgevinsten sin?
Gevinst er en konsekvens av spill, men oftest er tap den vanligeste konsekvensen. Dersom skattevesenet skal blande seg inn i konsekvensene av spill, så burde Nils Ole få skrive av alle sine tidligere tap på skatten.

Høres dette latterlig ut?
Spille bort store summer, og så skrive det av på skatten?

Vel, sett at Nils Ole vinner 9,9 millioner kroner, men har spilt for 9,8 millioner kroner for å vinne disse, da må Nils Ole skatte for HELE gevinsten, mens hele innsatsen må han skaffe selv.
Nils Ole burde SELVFØLGELIG få beholde hele gevinsten selv.

Sist høst vedtok Stortinget en ny "lotterilov". Formålet er å begrense virksomheten som konkurrerer med den norske statskontrollerte spillgiganten kalt "Norsk Tipping".
Staten har gjort det forbudt for norske banker og for norske kunders kortselskaper å overføre penger til utenlandske tippeselskaper, men som Unibets talsperson sier:

"Men det kommer ikke til å ha noen praktisk betydning for kunder. Det er mange andre muligheter å fikse pengeoverføringer til oss på."

Det er ingen grunn til å bli overrasket over hvor mye staten vil kontrollere av menneskets liv. Det er ingen grunn til å bli overrasket hvor inkonsekvente staten er i sin skattepolitikk.
Det er grunn til å bli overrasket over hvor mange som aksepterer galskapen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hva med å heller jobbe for pengene, og dermed bidra til samfunnet?

Kyle sa...

Å arbeide for penger er fantastisk
Om du bidrar til samfunnet med å gjøre dette så er det greit, men det er ikke målet.
Målet er å tjene deg selv.

Om du deretter bruker disse pengene på spill, så er det også greit