torsdag 15. januar 2009

politikk, politikk, politikk

Sosialistforfatteren Thomas Mann er kjent for sitatet "Alt er politikk".

I dette sitatet så fanger forfatteren tankegangen til de aller fleste politikere og intellektuelle idag. Alle politikere skal ha en mening om alt. Alle politikere skal styre på alle samfunnsområder. Høyre gjorde tidligere et poeng ut av å "sette grenser for politikken", men det er en linje som er forlatt av de fleste.

Nå har da politikken i Norge igjen vist hvor dypt den stikker i menneskers liv.

  • Oslo kommune har hatt et nattematforbud siden nyttår, noe som har ført til at ingen kiosker, bensinstasjoner eller kebabutsalg får selge varm mat eller drikke fra klokken 01 til 06.
  • Liberaleren kan melde at Legeforeningen og Helsedirektoratet vil begrense tilgjengeligheten av tobakksvarer, og vil heve aldersgrensen for å kjøpe tobakk til 20 år.
For det første viser dette hvilket politisk miljø vi har i Norge. Alt skal løses med tvang, reguleringer og forskrifter. Det finnes ingen som sier at problemene skyldes individer som bør "tuktes", og ikke et samfunn som må begrenses.

For det andre, som i hovedsak gjelder røykeforslaget, så er det FULLSTENDIG latterlig.
Når norske borgere er 16 år, kan de gjennom lov:
Ta vare på et barn, ha sex, gå i fengsel, betale skatt, kjøre moped, kjøre stor motorbåt, gifte seg med godkjenning fra Kongen og søke abort selv.

Når norske borgere er 18 år, kan de gjennom lov:
Kjøre bil og tung motorsykkel, søke om lån, kjøpe øl og vin, stemme ved valg og representere folket i lokaldemokratiet eller nasjonalforsamlingen.

Norske borgere som er 18 år, også gjennom lov inn i militærtjenesten og tjenestegjøre for landet. Om nødvendig så norske borgere sloss, drepe og dø.

Tidligere har vi latterliggjort lovverket fordi en 18-årig stortingsrepresentant kan være med å bestemme at alle norske sykehus skal legges ned, men den samme stortingsrepresentanten kan ikke ta et glass cognac.
Nå ser det ut som vi kan legge til at representanten ikke kan ta en røyk heller.
Dersom 18-åringer kan stemme, og representere gjennom valg, så kan de også få røyke og drikke brennevin om de ønsker det. Noe annet er bare latterlig.
Thomas Mann hadde et annet sitat som treffer situasjonen veldig bra.

"Toleranse blir en forbrytelse når den benyttes overfor ondskap."

Vi må ikke tolerere at våre friheter innskrenkes!

OPPDATERT:

Se Østlandssendingen 15. januar klokken 17.00
FrP-byråd Anette Wiig Bryn ordner opp!

Ingen kommentarer: