tirsdag 6. januar 2009

Hvor er den liberale politikken???

Midt i finanskrise og midtøstenkrise er det fortsatt viktig å huske at vi lever i en verden med store reguleringer og styringskåte politikere.
Sarkozy kan kysse meg i ræva!
Denne "høyreorienterte" politikeren som fortsetter og øke den franske staten, verner europeisk industri og har igjen vist sitt reguleringskåte ansikt. Selv om mannen selv er i midtøsten og skal mekle fred.

AFP kan melde at et forbud mot all TV-reklame på de statlige franske TV-kanalene nå innføres etter klokken 20 om kvelden. Forbudet skal være en del av president Nicolas Sarkozys mediereformer. Det er planlagt at all reklame skal være faset ut innen 2011.

Den franske frosken Sarkozy har tenkt å bøte på disse tapte inntektene ved ekstra beskatning av de private tv-nettverkene og gi en kompensasjon til statskanalene.

Skal dette liksom være konservativ/liberal politikk???
Hvor går verden når de kompetanseløse skal livnære seg av de kompetente? Som om Sarkozy ikke var fæl nok, så kunne Høyre i Bergen melde at de vurderer økte skatter for å ansette flere i offentlig sektor, stikk i strid med NHOs råd. Høyre er som kjent Midten.

Det finnes bare et høyreorientert parti i Norge; Fremskrittspartiet.
Det er bare Fremskrittspartiet som er moralsk nok til å gi skattelettelser.
Det er bare Fremskrittspartiet som er prinsippfast nok til å stå ved et FN-lands rett til å forsvare seg.
Det er bare Fremskrittspartiet som ønsker et samfunn med mindre reguleringer.

Vi virker alene i Norge, er vi virkelig alene i verden?

2 kommentarer:

MortenM sa...

Om reklameforbudet:

Prinsippet: Hva en eier gjør med sin bedrift har jeg ingenting med, så forbudet kan aksepteres.

Om TV2 vil slutte med reklamesendinger og heller starte med produktplassering er deres valg, akkurat som det er statskanalens valg å gjøre det hos seg.

Problemet er når en skal begynne å kompensere eventuelle tapte inntekter på en slik omlegging. Å beskatte konkurrenter for at en part skal kunne reformeres er langt unna det som er riktig å gjøre.

Det er selvfølgelig også er problem for meg som liberalist, at staten har noe med TV-produksjon å gjøre. Om dette strider mot Sarkozys politiske utgangspunkt, er jeg ikke sikker på. Han er jo ikke liberalist.

Det blir derfor en liten skivebom å etterlyse for mye liberal politikk hos konservative. De er tross alt ikke liberalister.

Kyle sa...

For det første burde en god "konservativ" annerkjenne at tv-sendinger ikke er en statlig oppgave, og dermed privatisere alle statlige tv-kanaler.

Men hovedproblemet er som du sier at utgiftene kompenseres ved å skattlegge de som faktisk skaffer egne inntekter.

Jeg etterlyser liberal politikk, fordi essensen i konservatismen er liberalisme.

De konservative verdiene samsvarer godt med de liberalistiske ideene.