mandag 29. desember 2008

Leve Israelitter! Takk til Israel


Ayn Rands essay “The nature of government” tar for seg statens legitime oppgaver. Essensen er at statens eneste legitime og moralske oppgaver er å beskytte innbyggerne mot vold.

Jeg synes derfor det er på sin plass å hedre staten Israel som gjør sitt aller ytterste for å opprettholde rettstaten og beskytter sine innbyggere mot bøllete mennesker som ønsker å utøve vold mot fredelige mennesker.
Statens rettsapparat skal håndtere de indre bøllene, og statens hærapparat skal håndtere de ytre fiendene. Beklageligvis er Israel et land med ytre fiender på alle kanter, noe som har gjort at det Israelske folk har måttet tåle mye voldsangrep mot seg.Den 19. desember utgikk våpenhvilen som haddde sikret relativ fred mellom Israel og de voldelige palestinsk grupperingene,deriblant maktinnhaverne på Gaza; Hamas.
Det var nettopp Hamas som nektet å videreføre fredsavtalen.
Og fra og med 19. desember, og til Israel slo tilbake den 27. desember hadde nesten 200 granater, Katyusha- og Kassam-raketter regnet over Israel fra Gaza-stripen i håp om å skade uskyldige sivile.

For å sitere VamPus:

"At palestinerne er marginalt mindre udugelige som terrorister enn som statsbyggere, og dermed ikke evner å gjøre mer skade enn de faktisk gjør med de daglige rakettangrepene sine, unnskylder vel ikke at de faktisk forsøker å lemleste, drepe og terrorisere den israelske sivilbefolkningen? Eller kvitte seg med staten Israel, som jo er programfestet som et av Hamas' mål?"

Israel har tidligere måtte håndtere Hezbollah, men denne tegningen fungere like bra mot Hamas. Hvor Israel føre målrettet krigføring for å fjerne en fiendlig trussel, så avfyrer Hamas raketter for å prøve å ramme flest mulig sivile. Det er forskjell på krigføring og terrorisme som islamistene i Hamas driver med.
Når Isral utøver sin moralske rett til selvforsvar så hyler venstresiden i Norge.
Det blir fremstilt som om Israel har gått til angrep på et uskyldig folk som bare ønsker å leve i fred. Men et folk som lærer barna sine at jøder er aper, griser, mordere og at å sprenge seg selv for å drepe jødene er en flott ting.Ingen stat kan akseptere at en annen stat, folk eller individer utøver vold mot sine innbyggere. Israel har den moralske rett på sin side når den beskytter israelittene mot vold.

Leve Israelittene, takk til Israel!

8 kommentarer:

Olve Hagen Wold sa...

Noe så forkastelig. Jeg forsvarer ikke palestinernes handlinger, men å påstå at Israels handlinger er noe bedre er groteskt.

SE sa...

Israel har et rimelig vanskeilg valg her da. De kan 1. sitte å se på at Hamas og andre grupperinger sender raketter inn i landet deres mot deres innbyggere, og ikke gjøre noe. Eller de kan 2. forsvare sin egen befolkning mot disse handlingene. Jeg vet selv hva jeg hadde valgt... Om jeg husker riktig så var det vel ikke Israel som begynte å sende inn raketter før våpenvilen i det hele tatt var slutt... Syns selv det blir litt feil og bare skrike til Israel, bare fordi Hamas ikke hører etter. Men ikke missforstå meg, alle sivile tap er forkastelige, men desverre ikke alltid uungåelig. Lurer selv på hvor demonstrasjonene og all missnøye var når Hamas begynte med sine rakettangrep? Er det helt greit? Israel ønsker kun fred, Hamas (og andre) ønsker Israel bort fra kartet. Husk hvem som driver med Hellig krig der nede...

Olve Hagen Wold sa...

Ja, for denne konflikten begynte med Hamas' rakettangrep og ikke med Israels invasjon av landet for førti år siden. Det at palestinerene tvinges til å bo på et bittelite område der de fratas de fleste rettigheter og behandles som annenrangs borgere er naturligvis irrelevant, og det samme er Israels gjentatte overgrep mot den palestinske sivilbefolkningen.

Åpne øynene dine.

Hvorfor tror du palestinerne bruker vold? Fordi de er dårlige mennesker? Ikke vær latterlig. På grunn av religion? Nei, religion er bare katalysatoren. På grunn av forholdene som israelerne tvinger palestinerne til å leve under?

Jeg forsvarer ikke terror, og jeg forsvarer i hvert fall ikke "hellig krig" (som om det ikke er noe israelerne driver med), men å påstå at det Israel gjør er noe bedre, og ikke mye verre, enn det palestinerne gjør er forkastelig.

Jeg vil anbefale at du leser deg opp på konflikten før du uttaler deg så bastant om den igjen. "Palestine" av Joe Sacco er det utmerket sted å begynne.

http://en.wikipedia.org/wiki/Palestine_(Sacco_comic)

Olve Hagen Wold sa...

Er det så rart at Hamas ønsker Israel bort fra kartet så lenge Israels tilstedeværelse er et løfte om fortsatt vold mot og undertrykkelse av den palestinske sivilbefolkningen?

Kyle sa...

Olve, nå tror jeg du har lest deg opp på flotte venstre-godkjente historiske kilder.

Det var Storbritiania som kontrollerte landområdet som ble Israel og Palestina i 1948.
Men det var Israel som ble invandert fra flere nabostater allerede ved fødselen av og kjempet historisk for sitt nye hjemland, og de vant.

Historisk sett har Israel ikke vært agressoren, men de har svart når de har blitt truet og angrepet.

Olve Hagen Wold sa...

Tror du ikke jeg visste det! Det er jo pensum!

Har jeg sagt jeg forsvarer Jihadisme? Nei.

Dessuten husker du vel hva som skjedde etterpå. Israel gikk til krig, og vant, mot nabolandene.

Hvilken part som er aggressiv er ikke konstant, og begge parter kan da være det samtidig.

Kyle sa...

Hvis det er "pensum" som du er kjent med, så bør du annerkjenne staten Israels rett til å forsvare sine borgere

Olve Hagen Wold sa...

Det gjør jeg da. Det jeg ikke anerkjenner er deres "rett" til å undertrykke og forgripe seg mot den palestinske sivilbefolkningen.