fredag 24. oktober 2008

SVs nye partiprogram... Skrekk og gru - del 1

Av og til skulle man tro at SV hadde en oppslutning på størrelse med FrP eller AP når man ser hvor mye de får gjennomslag for i regjering. Partiet på 6-8% vil mye med Norge. Mye vondt som kan komme til å ramme den norske økonomien og enkeltindividets frihet.
Derfor vil jeg ta noen poster fra SVs nye forslag til partiprogram. Enjoy the horror ride.

Innledning: Mer forandring!

SV er et sosialistisk parti. Vi vil ha en radikal
endring i fordelingen av eiendom og rikdom, i
Norge og i verden. Vi vil styrke fellesskapet og
folkestyret på bekostning av markedskreftene. SV er
et miljøparti. Vi mener kampen mot klimaendringene
er vår tids viktigste spørsmål. SV er et
feministisk parti. Vi aksepterer ikke at lønn og makt
skal fordeles etter kjønn.


 • Det at SV er et sosialistisk parti bør jo få de fleste til å avstå fra å stemme SV, men velgere glemmer lett, særlig kanskje historie om tidligere sosialistiske styrer.
 • Fordeling er ikke noe nytt. Vi vet at røde partier vil ta produktive penger fra produktive mennesker og kjøre det gjennom en byråkratisk kjøttkverne før det drypper smuler og dråper på alle gode intensjoner. Litt "nytt" er det kanskje at SV vil ta eiendommen til folk
 • SV vil "styrke fellesskapet og folkestyret på bekostning av markedskreftene". Dette er egentlig veldig ironisk, for "folkestyre" må jo bety at folket bestemmer. Og hvor (vi) liberalister vil la folk bestemme i sine egne liv gjennom de frie markedene, så vil SV at folket skal stemme bestemme 1 gang hvert 4 år hvem de skal gi frihetene sine til.
 • SV skriver at de "aksepterer ikke at lønn og makt skal fordeles etter kjønn".
  Likevel er det SV som har presset igjennom kjønnskvotering i alle ledd, uavhengig av lokale forhold.

Et samfunn hvor den enkeltes
frihet og trygghet garanteres av et sterkt fellesskap


 • Her er det man ser en GRUNNLEGGENDE ideologisk forskjell mellom de røde og frihetselskere. SV vil ha et samfunn hvor alle er trygge gjennom å tilpasse seg et "fellesskap" hvor det ikke finnes forskjeller, ingen skiller seg ut og ingen derfor kan trakasseres. Et samfunn hvor enkeltindividet har frihet til å slippe å velge og ta ansvar, fordi fellesskapet har bestemt for individet.
  Frihetselskere på den andre siden vil ha et samfunn hvor enkeltindividet er fritt til å ta sine egne valg, leve sitt eget liv og skille seg ut. Frihetselskere DYRKER forskjellene, fordi det lar oss ta det beste fra alle verdener. Frihetselskere vil ha et samfunn hvor individets trygghet er sikret gjennom respekt for enkeltindividets valg, og en god rettstat som beskytter individet mot både kriminelle, og ikke minst flertallsdiktatur.


Gode, offentlige tjenester er mer effektivt enn å
overlate oppgavene til private

 • Løgn


Norge er fortsatt et klassesamfunn, hvor muligheter,
penger og makt er skjevt fordelt. SV vil stå opp mot
en overklasse som prøver å berike seg stadig mer,
samtidig som andre nordmenn lever i fattigdom.

 • Norge er da virkelig ikke et markert, klassisk klassesamfunn. Hvilken overklasse er det SV snakker om? "Beriker seg"? SV får det til å høres ut som gründere og arbeidsskapere nærmest går inn i husene til folk og stjeler maten til nordmenn.


Et sterkt statlig eierskap i ressurser,
infrastruktur og næringsliv betyr mer makt til folk
og folkevalgte,

 • Statlig eierskap betyr mer makt til folkevalgte uten tvil. Men mye mindre makt til folket, næringslivet, småsparere og gründere som ønsker å etablere seg


Vi lever i mulighetenes tid. Aldri har menneskene
hatt slike økonomiske og teknologiske ressurser til
sin disposisjon som i dag. Kapitalismen hindrer oss i
å bruke disse mulighetene til å løse menneskehetens
grunnleggende problemer.

 • Av og til lurer man på om historieforfalskning kan gå upåaktet hen, eller om det bare er et merkelig forvridd verdenssyn som er gjeldende. Kapitalismen er ikke problemet. Kapitalismen har gitt oss de økonomiske og teknologiske ressursene som SV så gladelig skryter av.


Markedsliberalismen
skaper stadig tilbakevendende økonomiske kriser,
som truer arbeid og hjem for millioner av
mennesker verden over.

 • Se gjerne Onar Åms blogg hvor han har laget gode litteraturlister som motbeviser dette. Ellers vil et godt google-søk gjøre nytten. Poenget er at SV må slutte å se på verden etter "fakta" som passer deres verdensbilde. Krisen vi opplever nå, skyldes ikke frie markeder! Det har det vært mangel på i en god tid.


Dette programmet er vår invitasjon til å bli med oss
i dette arbeidet.

 • Da er det bare å si "Nei takk"

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vel, Kyle, gratulerer! Du har virkelig (videre)utvikla evnen t å vri på tekst itte egen vilje, som så mange andre FRP-erar! e d mulig!? eg e isje SV-ar, men får nesten lyst t å bli d, så skremt blir eg av retorikken din.
Du seie at "mennesker isje trenge fellesskap"? I alle fall kjøre du hardt imot punktet om at de vil at friheten og trygghet ska garanteras av et sterkt fellesskap. Har du bare misforstått ordet? - eller så må du innrømma at du bare har tatt et tilfeldig ord i teksten å prøve å få folk t å glømma dets egentlige betydning... Et samfunn uten et fellesskap e ISJE ET SAMFUNN! D e isje ein gang ei gruppa me folk!
Dersom liberalisme isje føre te at folk får del i et sterkt fellesskap så har d stort sett samme effekt som ein aen ideologi som e ca. like positiv som kommunismen - nemlig anarkismen. Et samfunn trenge ein sterk tilhørighetsfølelse hos folk - folk trenge å føla fellesskap - både sosialt og politisk, for at et samfunn ska fungera.
Normalt e liberalistar EKSPERTAR te å få ein sterk fellesskapsfølelse hos folk, med sine løfter om gull og grønne skogar! D e jo akkurat d som har vært FrP sine spillekort i alle år! Dyr bensin? Lov billigare bensin. Folk flest vil ha billigare bensin - VIPS så har du skapt fellesskapsfølelse hos det norske folk som føle at de har någe te felles med det partiet. hadde ingen følt tilhørighet te någe så hadde der isje eksistert partipolitikk!

(offisiell rettskriving)
fellesskap ~skap n3 sameksistens leve i f- med andre / gjøre noe i f- sammen / gjøre noe til beste for f-et for samfunnet


"Frihetselskere på den andre siden vil ha et samfunn hvor enkeltindividet er fritt til å ta sine egne valg, leve sitt eget liv og skille seg ut. Frihetselskere DYRKER forskjellene, fordi det lar oss ta det beste fra alle verdener. Frihetselskere vil ha et samfunn hvor individets trygghet er sikret gjennom respekt for enkeltindividets valg, og en god rettstat som beskytter individet mot både kriminelle, og ikke minst flertallsdiktatur."
VIS MEG MOTSETNINGEN?

GAD! Eg elske å kverulera me liberalistar!

Kyle sa...

I liberalistiske samfunn vil folk selvsagt ha fellesskapsfølelser. Forskjellen er hva vi legger i "fellesskap".

For røde betyr fellesskap at "alle skal med, ingen slipper unna". Du skal tvinges til å delta enten du vil eller ei.

I liberalistiske samfunn vil folk ha gode fellesskapsfølelser fordi de velger hvilke fellesskap de ønsker å høre til.
Gode nabolag, lokalforeninger, klubber, pensjonsordninger, skolestyrer og andre løsninger og fellesskap som en selv velger.

Anonym sa...

Jeg ville ellers kommentert bloggen din åpent, men enn så lenge du skriver så overfladisk velger jeg ikke å delta. Håper du merker deg dette og for eksempel dropper tåpeligheter som: "Det at SV er et sosialistisk parti bør jo få de fleste til å avstå fra å stemme SV, men velgere glemmer lett, særlig kanskje historie om tidligere sosialistiske styrer." Hvilke styrer tenker du på? Er de representative i denne sammenheng? Du kan da ærlig talt ikke tro at det finnes noen tidligere sosialisme som er den SV ønsker? Dette blir for enkelt, Finnesand

Kyle sa...

Håper du velger å kommentere åpent fremover.
Når jeg tenker på styrer som SV tidligere har sammenlignet seg med, og personer som SV har hentet ideér fra. Så kan vi nevne:
Marx, Lenin, Stalin, Mao, Castro, Chavez, Pol Pot...

I ettertid så har SV tatt avstand fra noen av disse, for det er lett å være etterpåklok.
Likevel savner jeg å se noen ta avstand fra Castro og Chavez som begge fortsatt undertrykker og fjerner rettstaten

Anonym sa...

Både de venstreorienterte og de høyreorienterte i politikken ønsker det beste for Norge. Rikdom og et godt land. Venstresiden har mange fine tanker som å gjøre slutt på fattigdom, god økonomi, klimapolitikk osv. De store forskjellene mellom partiene kommer til syne når vi ser hvordan venstresiden ønsker å gjennomføre dette. De ønsker å gi Afrika mat og klær, de ønsker å nedprioritere Norsk helsevesen til fordel for et kostbart operabygg, de innkvoterer Kvinner og mennesker av ikke - Norsk etnisitet for at de skal "føle seg representert på stortinget", og sist men ikke minst så ønsker de større "arbeidsinvandring" slik at vi kan få fylt opp de mange ledige stillingen i Norge, blandt annet innenfor helsevesen, lærere og politi.

De forstår ikke at for hver arbeidsinvandrere man tar inn kreves flere lærer til barna deres, flere leger, tannleger osv. Dette er en naturlig utvikling av bef.vekst, som er rart at man ikke ser når man tror at arbeidsinvandring er løsningen på at man i Norge har 1/3 av befolkningen ansatt i offentlig sektor,som gjør at man trenger flere mennesker ute for å skape verdier i landet. Det at så store deler av landets befolkningn er ansatt i offentlig sektor fører til lite skaping av reelle verdier, som igejn heter opp økomomien og gir høyere renter. Dette er faktum som opplyste venstrepolitikere burde sett, og tatt med i betraktning når de hugger for harde livet, store hull i skipet "Norge".

Anonym sa...

Jeg liker pupp3r