fredag 10. oktober 2008

Dyrk Mammon

I Matteusevangeliet 6,24 sier Jesus: «Ingen kan tjene to herrer. Han vil hate den ene og elske den andre, eller holde seg til den ene og forakte den andre. Dere kan ikke tjene både Gud og Mammon.»

("mammon" - av gresk mammonas - Betegner personifisering av velstand.)

Skal man velge mellom å dyrke den kristne-judeo-muslimske guden og personifisert velstand, eller menneskeskapt velstand om du vil, da velger jeg å dyrke den menneskeskapte velstanden.
Den menneskeskapte velstanden er et godt bevis og symbol på at det er vi mennesker som er guder og skapere. Det er vi som skaper velstanden og redder medmennesker fra sykdom og død.

Dyrk Mammon

2 kommentarer:

LordMarius sa...

Bibelen er full av gullkorn. Helt i starten setter de jo lista ganske høyt med historia om kunnskapens tre, du vet, det som mennesket ikke skal spise av. Kunnskap er farlige greier, vettu.

Senere kommer gullkorn som Jesu' svar da han ble spurt om jødene skulle betale skatten den diktatoriske okkupantkeiseren avkrevde dem. Gi til keiseren det som tilfaller keiseren, og gud det som tilfaller gud, sa Jesus.

Moralen er enkel å få fatt i: Ikke utdann deg, og gjør som dine religiøse og verdslige herrer sier. Uten spørsmål, uten dikkedarier.

Det jeg ikke helt forstår er de amerikanske anarkistiske kristne som mener at Jesus var anarkist. Hmmm...

Anonym sa...

Den relgionen som ikke samarbeider med mammon må være genuin for å overleve.Derfor opplever vi all denne dobbeltmoralen i dagliglivet.