fredag 3. oktober 2008

Denne pokkers verneplikten da...

Flere syntes det så litt vasst ut med paradesoldater som bare dekket en del av Karl Johan.
Dette er første gang det har skjedd, og det vitner om at forsvaret ikke har nok soldater til å dekke dette behovet.


Eller?

Gjennomsnittlig levealder i Norge er 78 år, litt høyere for kvinner, men la oss si 78 år.
Verneplikten sier at det er greit at alle nordmenn må leve 1.3% av livet sitt i slaveplikt til det myndighetene måtte ønske.
Slaveri er moralsk forkastelig fordi det fratar individet dets rettmessige "godgiven" valgfrihet til å bestemme selv hva en ønsker å gjøre med livet sitt
Noen har tilogmed ønsket å utvide slaveplikten.

Men hva er løsningen da?
Vi vil jo ha paradesoldater og dyktige styrker som kan utføre utenlandsoppdrag og beskytte oss mot utenlandske makter og organisasjoner.

Jeg skal ikke si "privatiser" selv om et überliberalistisk sinn som mitt eget av og til leker med tanken, men løsningen er selvfølgelig å gjøre militærlivet konkurransedyktig med alle andre livsveier.

Verneplikten burde vært fjernet fra grunnloven sammen med jødeparagrafen, og vi burde skaffet oss en vervet militærmakt av dyktige, trente og proffesjonelle soldater.


Vi har allerede utviklet gode trenings- og opplæringsmuligheter for spesialsoldater, og da kan også forsvarets drift og videre utvikling spesialiseres inn mot dette. Dersom det hele norske folk visste at det var skikkelige kampsoldater vi hadde i de norske uniformene, da ville det oset respekt fra dem når de sto oppstilt langs Karl Johan under seremonielle hendelser.

3 kommentarer:

Liberalisten sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Liberalisten sa...

http://liberalverden.blogspot.com/2008/10/verneplikt-er-et-must-i-dag.html

Njål sa...

Verneplikten i dag er den mest horrible kjønnsdiskriminerende praksisen i landet. Er ganske uvirkelig at noen totalt neglisjerer dette faktum og fortsetter å støtte den kun fordi dem selv ikke berøres av den.