onsdag 30. april 2008

1.mai til bry og besvær

1.mai bør avskaffes som en nasjonal fridag. Det er en veldig liten del av befolkningen som feirer dagen, og markerer den.
(Det samme mener jeg også om kristne helligdager som pinsen)

Men det som er spesielt med 1. mai er at sekretær i Rogaland Arbeiderparti, Kjell Sund går ut i Aftenbladet og er oppgitt over at stadig flere lønnsmottakere heller befinner seg i handlekø ved hagesentrene enn i 1. mai-toget.

Han annerkjenner at dagen ikke lenger har betydning for folket.

Men med en skjebnens ironi så fører besøket av lederen av det norske arbeiderparti, Jens Stoltenberg bare til at flere mennesker må arbeide på 1.mai mot sin vilje.
De blir tvunget i arbeid pga. Jens Stoltenberg.
Nei, bli hjemme i Oslo Jens.
La politiet hvile, og avskaff heller 1. mai som en nasjonal fridag. Den har ingen betydning for det norske folk

3 kommentarer:

Ordaz sa...

Selvfølgelig har 1. mai en betydning for det norske folk. Dette henge samen me frihet, solidaritet, arbeiderbevegelsen og kossen det norske samfunnet e bygd opp. Dessuten e dette ein viktige dag for å føra fram viktige saker for arbeidsfolk.

Kyle sa...

Eg har sett årets paroler, og eg tror isje at alle disse appellere liga godt til de nye lærlingene som skal ut i arbeid, og ikke har nok igjen av sine egne penger til å flytte hjemmenifra.

"Støtt Palestina - Riv Muren"

Det er jo ikke relevant...

Jeg er for at vi gjør flere av fridagene "frie"
Så kan de som mener at 1.mai er en viktig dag, de kan ta ut sin fridag på denne dagen

Anonym sa...

Jeg tenker vi sier at jul, påske, Kristi Himmelfartsdag, og diverse andre religiøse helligdager blir flyttet. Det er overhodet ingen god grunn til å holde på dem.