onsdag 26. mars 2008

Påske og fridager
Nå e påsken over, hvor kristne over hele verden har feiret at profeten og gudssønnen Jesus kristus skal ha stått opp fra de døde. I påsken nyter alle nordmenn gode fridager, men samtidig også særegne regler for å beskytte "helligdagsfreden".
Mange vil si at Norge som kristen nasjon selvfølgelig skal ha nasjonale helligdager i Påsken. Men når 44% av Norges befolkning totalt forkaster tanken om en gud, så er det merkelig at vi har flere religiøse helligdager enn Vatikanet.
Fridager trenger ikke i seg selv å være noe negativt. (selvfølgelig) For mange er fridager anledning til å komme sammen med familie og venner, lade batteriene og få gjort noe ekstra i livet som f.eks hyttetur, reise opp i skitrekk eller bli hjemme og grille.
Men det er et problem at staten har fastsatt hvilke dager som skal være hele nasjonens fridager. Ikke-religiøse, muslimer, buddhister og hinduister har ingen grunn til å feire påsken, og de fleste "krisne" i Norge kjenner ikke påskens budskap uansett.
Isteden for fellesferie og felles fridager på 1.mai, påske osv. så bør alle få ta ut sin ferie om og når de vil. Det bør også gjelde for fridager, som alle bør få ta ut når de selv mener det er relevant.

1 kommentar:

Marius R sa...

Kudos for å bruke Cyanide and Hapiness i posten :)