torsdag 7. februar 2008

Norske journalistikk på sitt aller beste

Nettavisens Thomas Olsen har klart å levere norsk journalistikk på det beste. I en artikkel fra de fattige i Austin, Texas klarer Olsen å levere et stykke journalistikk hvor hans egne politiske preferenser nærmest LYSER som neonskilt.

"Langs veien vestover mot villadistriktet står de blankpolerte SUV-ene og sluker drivstoff mens byens overklasse venter på grønt lys."

"Han står i kø for å få uføretrygd, men i Texas er det slett ingen enkel sak. I den erkerepublikanske delstaten er skattene svært lave. Og derfor er det naturlig nok lite penger til å hjelpe dem som faller utenfor. "

" En krig mange mener handler om olje og USAs utørstelige hunger etter drivstoff."

"Han håper han klarer å få seg leilighet før presidentvalget om ett år. Dersom han får registrert seg som stemmegiver, kommer han til å stemme republikansk.
På spørsmål om han ikke føler at det er det åtteårige styret til republikaneren George W. Bush som har fått ham ut i uføret, svarer han:
- Jo. Men jeg mener vi må fortsette frihetskampen i Irak. Der har republikanerne den beste politikken. Dessuten kjører republikanerne en linje med lavt skattetrykk, sier han, uten å innse ironien ved at det er nettopp det lave skattetrykket i delstaten Texas som forårsaker at så mange verken får sosialstønad eller uføretrygd – selv om de aldri så mye har krav på det.
- Bush har kanskje gjort noen feil. Men han har da gjort mye bra for landet også, mener A.J. Uten at han på stående fot kan komme på noen eksempler. "


Jeg er fristet til å søke journalisthøgskolen for å se hva de lærer der. Olsens politiske syn lyser igjennom hele teksten, og han tar seg tilogmed den frekkhet å dømme de amerikanske velgerne for deres valg. HELDIGvis, så har han måttet fange opp denne personens sitater, noe som gjør meg stolt over å være en Amerikavenn:

"Man er sin egen lykkes smed i dette landet, så jeg har ikke tenkt å gi opp, sier han med et blekt smil. "

"Men altså – jeg går heller sulten enn å stjele, sier han brått og alvorlig"

Norsk venstrejournalistikk på sitt beste/verste.

Ingen kommentarer: