torsdag 14. februar 2008

Muhammed

Muhammed, enouh said...

Etter avsløringen fra dansk sikkerhetstjeneste (PET) om at en rekke personer er mistenkt for drapsplaner mot 73-årige Westergaard, har dansk presse presse til å ta gundig affære.
Igår (onsdag) skrev samtlige aviser at ingen religiøse fanatikere må få lov til å bestemme hva man får lov til å tegne eller trykke i Danmark.
For å markere sitt sterke standpunkt for ytringsfriheten kommer avisene til å trykke karikaturtegningene av Muhammed.Blant avisene er Berlingske Tidende, som trykker tegningen for første gang. Det skjer som en markering av at man ikke vil akseptere selvsensur etter drapstrusler mot tegneren.

I Berlingske Tidene står det på lederplass:

"Da Muhammed-krisen brakte brennende danske flagg fram på TV-skjermene, fastholdt alle medier at Jyllands-Posten og alle andre hadde lov til å vise de tegningene de ønsket. Debatten den gang dreide seg om hvordan man ønsket å bruke ytringsfriheten. At den var ukrenkelig, var udiskutabelt. Men med den nye saken der PET altså etter eget utsagn har avverget konkrete planer om å drepe en av de mest markante tegnerne fra Muhammed-saken, må hele medieverdenen bli oppfordret til å ta avstand fra trusler mot ytringsfriheten"

Av norske medier så stiller Agderposten seg bak dette standpunktet og trykket modig en kommentar sammen med en av karikaturene, til sterk kritikk fra forstander Basim Ghozlan i Det islamske forbundet som prøver å skyve rasisme fremfor seg i sitt forsvar av sensuren, vel vitende om at stempelet "rasist" er FRYKTET av de fleste nordmenn.

Andre danske aviser som trykker tegningen er Politiken, Information, Kristeligt Dagblad, Nyhedsavisen, B.T., Ekstra Bladet, Århus Stiftstidende/Amtsavisen Randers og Fyens Stiftstidende.

Ettersom jeg ikke vil være dårligere, har jeg valgt å trykke to av de mest kritiserte Muhammed-tegningene.

Og her er min egen Muhammed:

PS: Internet explorer prøver å sensurere meg ved å slutte å virk hver gang jeg prøver å laste ned flere Muhammed-bilder. What gives?

1 kommentar:

Lars Joten Tangen sa...

Uu. Muhammed er sexy da. Jeg får sikkert sånn en mill spam-draps-brev eller noe fra islamister innen 2 minutter nå.
xS