tirsdag 8. januar 2008

Gi meg MER atomkraft, PLEASE!

Endelig! Endelig er det en miljøbevisst herremann som våger å ta bladet av munnen og si det som sant er: Atomkraft idag er trygt, det er sikkert og det er miljøvennlig.


Jeg snakker om Fredsprisvinneren og leder av FNs klimapanel Dr. Rajendra K. Pachauri.

http://www.dagbladet.no/nyheter/2008/01/06/523028.html

La meg først skrive litt uproffesjonelt og på dialekt for å få ut aggresjonen som bygger seg opp hver gang atommotstanderne nevner "Tsjernobyl".
"Sakan då! Prøv iallefall å fyll med på ka så skjer då! Verden har gått videre!! Det er øve 20 år si for pigede... Tenk på den syge teknologirevolusjonen som verden har opplevd! Tror dokk at atomteknologien har stått på stedet hvil?!?! SAKAN...."
Se der... Så var det gjort...


Så hvorfor ER egentlig kjernekraft så misforstått og egentlig så genialt at enhver som liker kjernekraft får halvorgasmer av tanken?Vel, med dagens nye 2. og 3. generasjons kjernekraftverk blir større deler av uraniumet brukt i spaltingen, og dermed er det også mulighet for lengre bruk. Vi er også så heldige i Norge at vi har store fjellkjeder som vi kan bygge anlegg inn i, noe som vil være med å skape tryggere anlegg.

Atomanleggene er "utslippsfrie", det vil si at de bare slipper ut vanndamp. Også når det kommer til avfallshåndtering så er vi igjen tilbake på våre sterke fjell som egner seg YPPERLIG til denne oppgaven.
MEN... Her er det geniale... Dersom vi begynner å forske, og bygge ut thoriumkraftverk, vil vi kunne være i stand å brenne avfallet i Thoriumreaktoren og dermed omdanne avfallet til mindre farlige stoffer med mye mindre halveringstid!!!

Slike forsøk blir utprøvd i India as we speak. Det er kanskje ikke rart når Dr. Rajendra K. Pachauri er energipolitisk rådgiver for den indiske regjeringen, og som i 2007 inngikk en avtale om kjernefysisk samarbeid med USA.

Her har vi noe å lære. Etter at Frankrike begynte å satse på atomkraft, har deres utslipp av CO2 utslippet falt med 60% fra 1980 til 1992, SO2 med 70%, NOX, med 60% og støv og partikler med 86%.

Embrace it... Energi kommer til å bli det gull var i tusener av år... En vare alle trengte, alle ønsket, og alle nøt godt av.
La Norge bli en virkelig energinasjon når de 2 milliardene som idag lever uten strøm endelig kobler seg til verdens strømnettverk

1 kommentar:

Yri sa...

Neste gong du brukar ordet "sakan" i noko så sakleg som dette, kjem eg til å boikotta bloggen din.


IKKJE GJER DET.