torsdag 20. desember 2007

Tannhelse

Tennene våre er den eneste delen av kroppen vår som ikke blir dekket av folketrygden. For mange kan tannhelsen medføre en solid innhogg i lommeboka, og vi er ganske overlatt til oss selv når det gjelder å ta vare på tennene, og å finne egen tannlege.og takk for det.Folk flest tar ansvar for sine egne tenner. Ingen ønsker å miste tennene eller få en generell dårlig tannhelse som kan virke ødeleggende for livskvaliteten. Derfor pusser vi regelrett tennene, vi skyller med "skyllevæske" og bruker fluor. Vi tar ansvar, for vi vet at det vil straffe seg økonomisk og helsemessig å ikke ta ansvar.På andre helseområder tar vi ikke samme ansvaret. Joda, selvfølgelig er det i trenden å jogge å spise sunt, men tar vi skikkelig ansvar for egen helse? Nei, det er det alt for mange som ikke gjør.

Selvsagt er det ingen som "ønsker" å bli syk, det sier jeg ikke, men det er for mange som ikke bryr seg om det skulle skje, fordi staten tar vare på oss uansett. Det finnes forebyggende tiltak som vi kan gjøre for å holde oss i form.

MEN... MEN...
Jeg ser visse komplikasjoner. Noen sykdommer kommer brutalt og urettferdig. Noen sykdommer rammer vilkårlig, og andre er arvelige. Det er "urettferdig" å bli straffet økonomisk for å bli født med et sykdomsgen, eller å være uheldig og få Parkinsons.
Men dersom du røyker og får lungekreft, eller bare spiser junk-food og får nyresvikt, spiser godteri hver dag og får sukkersyken....
Slike selvpåkostede sykdommer er det ikke rettferdig at dine medmennesker skal betale for

Ingen kommentarer: